zk 010Volim da je hrana ukusna, ali i lepo servirana. Jedan trenutak inspiracije….

Sastojci za 2 osobe:

Punjena jaja:

  • 4 jaja
  • 1/2 konzerve tunjevine
  • 1 kasikica Dijon senfa
  • po zelji – 8 ociscenih kozica, cress

Salata:

  • 1 manji avokado
  • zelena salata
  • par paradajzica
  • rotkvice
  • maslinovo ulje, limunov sok
  • sol, biber

Priprema:

Jaja tvrdo skuvati. Oguliti ih i preseci na pola. Izvaditi zumanjke i zgnjeciti ih viljuskom. Dodati ocedjenu tunjevinu i malo senfa. Pobiberiti. Smesom napuniti polutke jaja. Gore staviti kozice i cress ili ukrasiti po zelji.

Za salatu rotkvice oprati i seckati, salatu oprati i iskidati rukama. Paradajzice preseci na pola. Ociscen avokado iseci na kockice i odmah poprskati sa limunovim sokom da ne potamni. U posudi pomesati sve povrce, dodati maslinovo ulje, sol, biber i jos malo limunovog soka.

Servirati uz punjena jaja.

U salatu se moze dodati krastavac i ostalo povrce po zelji.

zk 002zk 005

 

Advertisements