razno 004Ukusna, zdrava i zasitna corbica 🙂

Sastojci:

  • 1 praziluk/poriluk
  • 1 srednja tikvica
  • 250 grama svezih sampinjona
  • 1 kasika seckanog persunovog lista
  • 400 ml kuvanog paradajza
  • 500 ml domace supe
  • maslinovo ulje ili mast
  • sol, biber

Priprema:

Praziluk iseci na kockice. Tikvice oguliti i iseci na krupnije kocke, a sampinjone na cetvrtine.

Na malo maslinovog ulja ili masti proprziti praziluk, sipati sok od paradajza i domacu supu pa ostaviti da provri. Nakon tog dodati tikvice i sampinjone i kuvati na laganoj vatri dok povrce ne omeksa. Zatim povrce procediti i ispasirati stapnim mikserom. Pomesati sa ostatkom tekucine, zaciniti po zelji, kratko prokuvati i posuti sa persunovim listom.

Recept je iz “Hrono Kuvara” br. 3

Ako izbegavate gljive mozete dodati neko drugo povrce.

Advertisements