kuvanje 002Uobicajeno velike gljive punim sa sirevima i od kad sam na LCHF to nam je omiljeno jelo. Posto sirevi nisu dozvoljeni na ZK isprobala sam jednu drugu kombinaciju koja nam se takodjer jako svidela 🙂

Sastojci za 2 osobe:

  • 2 velike gljive
  • maslinovo ulje
  • 1 pileci nadbatak ili belo meso
  • 1 praziluk/poriluk
  • 2 struka mladog luka
  • sol, biber
  • beli luk u prahu ili 1-2 cena belog luka (cesnjak)
  • 100 grama svezeg spinata
  • svezi persunov list

Priprema:

Gljive prebrisati vlaznim kuhinjskim papirom i iseci im drskice. Sa nadbatka iseci kost i meso iseckati na sitnije kockice. Poriluk i mladi luk iseckati. Sa spinata iskidati drskice, oprati ga i krupnije iseci.

U tiganju na malo maslinovog ulja kratko proprziti piletinu i praziluk pa dodani naseckan mladi luk i iseckane drskice gljiva. Posoliti, pobiberiti i dodati izgnjecen beli luk ili u prahu. Meso ne treba do kraja biti gotovo posto ce se jos peci. Pred kraj dodati spinat. Treba samo da uvene.

Gljive okrenuti, premazati ih sa maslinovim uljem i posoliti. Okrenuti ih, staviti u tepsiju oblozenu pek papirom i nafilovati filom. Gore ih jos malo poprskati sa maslinovim uljem.

kuvanje 001

Peci ih u prethodno zagrejenoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Na pecene gljive staviti sitno naseckan persunov list. Posluziti toplo.

Advertisements