razno 005Sastojci za 4 osobe:

  • 2 srednja patlidzana
  • 1 veci crni luk
  • 1/2 – 1 praziluk/poriluk
  • 1 cen belog luka ili beli luk u prahu
  • 1 sveza crvena paprika
  • 100 grama svezih sampinjona
  • 100 grama malenih paradajzica ili 2 obicna paradajza
  • sol, biber, svezi persunov list
  • maslinovo ulje

Priprema:

Patlidzan iseci po duzini. Pazljivo sa nozem iseckati mrezicu pazeci da se ne probije kozica pa kasikom izvaditi sredinu i izrezati je na kockice.

Na maslinovom ulju proprziti sitno naseckan luk i praziluk. Dodati beli luk i papriku iseckanu na kockice. Sve kratko dinstati pa dodati kockice patlidzana. Zaciniti po ukusu. Sampinjone dodati ostalom povrcu i dinstati jos par minuta. Pri kraju dodati polovine malenih paradajzica ili oguljeni paradajz iseckan na kockice. Posuti seckanim persunom.

Izdubljene polovine patlidzana staviti u tepsiju, napuniti ih pripremljenim filom i poprskati sa malo maslinovog ulja.

razno 001

Okolo staviti malo vode i ulja. Peci oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok povrce ne bude mekano. Posluziti toplo!

razno 002

Recept je iz “hrono kuvara” br.6

Advertisements