kuvanje 009Sastojci za 4 osobe:

  • 4-5 paprika babura (za hrono zute)
  • 400 grama pileceg mesa
  • 1 praziluk/poriluk ili veza mladog luka
  • 1 manja tikvica
  • 1 cen belog luka ili beli luk u prahu
  • svezi persun ili mirodjija/kopar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Mladi luk iseci na kolutice ili praziluk iseci na kockice. Proprziti u tiganju na maslinovom ulju. Dodati izgnjecen cen belog luka i piletinu iseckanu na sitnije kockice. Dinstati par minuta. U medjuvremenu ocistiti tikvicu, iseci je na kockice i proprziti sa piletinom. Zaciniti po ukusu.

kuvanje 005

Paprike preseci na pola i ocistiti od semenki. Premazati ih izvana sa maslinovim uljem i posoliti.Poredati ih u tepsiju na pek papir i napuniti nadevom. Poprskati ih sa maslinovim uljem.

kuvanje 006

Sve prekriti aluminijskom folijom i peci u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, zatim skloniti foliju i peci jos 10-ak minuta dok ne porumene. Pre sluzenja posuti sa svezim persunovim listom ili mirodjijom.

kuvanje 011

Recept je iz “Hrono Kuvara” br.5

Advertisements