dzigericaSastojci:

  • 1 velika glavica luka
  • 1 srednja mrkva
  • oko 50 grama maslaca
  • 500 grama svinsjke dzigerice/jetrice
  • 2 lovorova lista
  • oko 2 dcl kuvanog paradajza
  • domaca supa
  • 1 kasika domaceg ajvara
  • 1 kasikica crvene sitne paprike
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • persunov list

Priprema:

Luk iseci na tanke kriske pa ih preseci po sredini. Mrkvu preseci uzduzno pa je iseci na polukrugove. Luk i mrkvu izdinstati na maslacu. Dok se dinsta doliti malo vode.

Svinjsku dzigericu oprati i iseci na trakice. Dinstati je na luku uz povremeno dolevanje domace supe ili vode. Dodati lovorov list. Dodati kasiku ajvara i kuvani paradajz.

Pred kraj posoliti, pobiberiti, dodati beli luk u prahu i kasikicu paprike. Dinstati dok dzigerica fino ne omeksa uz povremeno dolevanje vode i na kraju dodati naseckani persunov list.

Vise o iznutricama!

Advertisements