piletina 003Od kad sam na LCHF ovo nam je omiljeno porodicno jelo 🙂

Sastojci:

  • 5 komada pileceg belog mesa
  • 2 kasikice soli
  • 1/4 kasikice bibera
  • 5 kasika Dijon senfa (ili neki senf bez secera)
  • 5-6 kasika maslinovog ulja
  • 400 grama slanine

Priprema:

Piletinu preseci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola. Znaci jedan komad podelimo na 4 dela. Staviti u posudu, dodati zacine, senf, ulje i sve pomesati. Pokriti posudu i staviti u frizider najmanje sat vremena. Najbolje bi bilo ostaviti preko noci u frizideru.

Svaki komad piletine umotati slaninom i staviti u podmascenu tepsiju ili na pek papir.

Peci 30-35 minuta u prethodno zagrejnoj rerni, a na polovini pecenja okrenuti da se zarumeni i sa druge strane.

zelena kura 001

Originalni recept

lc rucak

Cesto u ovom receptu koristim otkostene pilece nadbatkove jer ih vise volimo od belog mesa. Meso isecem na trake, otprilike stavim senfa i maslinovog ulja i umotam ih u manje slanine nego sto je navedeno u originalnom receptu.

Advertisements