giros i karfiol

Ukusan prilog 🙂

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola/cvjetace
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • 3/4 kasikice kurkume u prahu (turmeric)
  • 1/2 kasikice soli (ili po ukusu)
  • 1/4 obicne ili mlevene kajen paprike (cayenne powder)
  • 1/4 kasikice kumina (cumin)
  • 1/2 kasikice belog luka u prahu (garlic granules)
  • 1/4 kasikice djumbira u prahu (ginger)
  • 1/4 kasikice cimeta
  • + svezi persunov list za posipanje na kraju

Priprema:

Karfiol prerezati na pola, a zatim otkinuti sve cvetove. Ukoliko je neki cvet veci prerezati ga na pola. U vecu posudu staviti cvetove karfiola i preliti ih maslinovim uljem. Dobro promesati rukama, a zatim dodati mesavinu zacina pa opet dobro promesati.

Nekad idem po receptu, a nekad jednostavno dodajem zacine koji mi dodju pod ruku 🙂

Ovako pripremljen karfiol staviti u tepsiju oblozenu pek papirom da je odsecena strana cveta prema dole. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Na polovini pecenja okrenuti cvetove.

Pecen karfiol prebaciti na tanjir i posuti sa iseckanim persunovim listom.

karfiol

zk-sa-karfilom

Izvor

Advertisements