malidzano slaata

Zahvaljujuci ovom receptu zavolela sam namaze od patlidzana 🙂

Sastojci:

  • 1 patlidzan
  • 1 crvena paprika (moze i jedna manja zuta i 1 crvena)
  • cen belog luka
  • malo jabukovog sirceta
  • sol, biber
  • malo maslinovog ulja
  • malo Dijon senfa (ili neki senf bez secera)
  • seckani persun

Priprema:

Neoljusteni patlidzan peci oko sat vremena na 200 stepeni. Zajedno sa patlidzanom ispeci i  papriku. Ohladiti i oljustiti. Papriku ocistiti od semenki, a patlidzan izgnjeciti viljuskom ili sa stapnim mikserom.

Dodati papriku isecenu na rezance, izgnjeceni beli luk, naseckani persunov list, maslinovo ulje i po ukusu jabukovo sirce, senf, sol i biber. Promesati i ostaviti na hladnom najmanje pola sata.

Recept je sa odlicnog bloga “Gaga u kujni”

Advertisements