kecap 002

U LCHF kupovni kecap nije dozvoljen jer je pun secera i raznih aditiva. Predlazem vam ovu brzu domacu varijantu gde rerna i seckalica urade najveci deo posla 🙂

Sastojci:

  • 700 grama cherry/grape paradajza
  • 100 grama crvenog luka
  • origano
  • 2 kasike jabukovog sirceta
  • 1/2 kasikice soli
  • 1/4 kasikice mlevenog djumbira
  • po ukusu stevia
  • po zelji – chili u prahu (ako volite ljuto)

Priprema:

Paradajzice oprati, osusiti i prerezati na pola. Luk iseci na rebarca. Sve zajedno posuti sa origanom, pomesati i staviti u tepsiju oblozenu pek papirom.

kecap 001

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Prohladjene paradajzice  izmiksati u elektricnoj seckalici. Dodati jabukovo sirce,zacine i steviu po ukusu. Od ove mese dobije se nepuna tegla od 500 grama. Kecap drzati u frizideru.

Originalni recept

Advertisements