kuvanje 027

Na “zelenoj kuri” itekako je vazno redovno pojesti nesto sa kasikom,  a ovo obicno jelo vecina nas pravi za celu porodicu. Meni je finije kad se kupus dinsta zajedno za mesom pa pred kraj doda voda, paradajz i zacini, nego kad se odmah zalije sa vodom.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 glavica luka
  • malo maslaca, masti ili maslinovog ulja
  • 1 mrkva/sargarepa
  • 400 grama svinjetine ili govedine
  • 1 srednja glavica svezeg kupusa
  • 2 lista lovora
  • domaca supa
  • 3 dcl kuvanog paradajza
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • 1 kasika crvene sitne paprike
  • persunov list

Priprema:

Crni luk sitno iseckati i isprziti na masnoci. Dodati 1 mrkvu naseckanu na kolutove (moze se i izostaviti). Dodati meso iseckano na manje kockice i podliti sa domacom supom ili vodom. Dodati lovorov list. Dinstati uz povremeno dolevanje vode dok meso ne bude polugotovo. Dodati isecen kupus i nastaviti dinstati uz povremeno dolevanje vode ili supe. Pred kraj dodati kuvani paradajz, jos vode  i zacine te  kratko prokuvati. Kad je gotovo posuti sa persunovim listom.

Advertisements