pesto 013

Ukusan dodatak jelima, neuporedivo finiji i zdraviji od onog kupovnog.

Sastojci:

  • 1 vezica svezeg bosiljka (basil)- oko 30 grama
  • 1/2 solje blansiranih badema
  • 1/2 solje sirovih indijskih orascica (cashew)
  • 1/3 solje maslinovog ulja
  • 2 cena belog luka
  • 1/2 limuna
  • 1 kasikica soli

Priprema:

Blansirane bademe i sirove indijske orascice potopiti 2-3 sata u vodu. Potapanje u vodi dat ce kremastiju strukturu pestu. Ukoliko nemate vremena preskocite taj korak.

U elektricnu seckalicu staviti bademe i indijske orascice i izmiksati ih. Dodati maslinovo ulje, 2 cena belog luka i kasikicu soli.  Dodati pola bosiljka. Miksati, promesati kasikom pa dodati ostatak bosiljka i iscedjeni sok od 1/2 limuna. Povremeno promesati i nakon 5 minuta blendiranja dobit ce se fini kremasti pesto. Staviti ga u teglicu i drzati do nekoliko dana u frizideru.

Recept i video snimak kako se pravi ovaj pesto mozete pogledati na blogu “Moj ritual”.

Advertisements