wiks 034

Na LCHF omiljeno jelo su mi pizzete sa patlidzanom 🙂 Uobicajeno kriske patlidzana premazem domacim kecapom ili ajvarom, gore stavim nesto suhomesnato, natrgam jednu kuglu Mozzarelle i stavim naribanog sira pa sve zapecem u rerni 20-ak minuta.

Posto na ZK nije dozvoljen sir, razmisljala sam sta da stavim umesto njega i nadosla na ideju da bih mogla staviti luk. Ipak luk bi se u rerni brzo osusio pa sam ga prvo zamastila. I ova kombinacija nam je bila fina 🙂

Sastojci:

  • 1 patlidzan
  • 1 glavica luka
  • komadic maslaca
  • domaci kecap
  • domace suhomesnato
  • malo maslinovog ulja
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • po zelji origano ili persunov list

Priprema:

Luk iseci na krikse i proprziti kratko u tavici sa maslacem.

Patlidzan oprati i osusiti. Ne treba ga guliti. Izrezati ga na kriske debljine oko 1 cm i sloziti na tepsiju oblozenu pek papirom. Pomocu silikonske cetkice premazati ga maslinovim uljem i posoliti. Okrenuti na drugu stranu pa svaku krisku premazati sa domacim kecapom ili ajvarom. Na svaku krisko staviti nesto suhomesnato, preko staviti luk i zacine po zelji.

wiks 025

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Posluziti vruce!

Advertisements