pesto 004

Ukusna marinada za piletinu sa dodatkom kapara 🙂

Sastojci:

  • 6 pilecih nadbatkova
  • 3 kasikice Dijon senfa (ili neki senf bez secera)
  • sok od pola limuna
  • 15-ak kapara (capers)
  • 2 cena belog luka ili beli luk u prahu
  • 3-4 kasike maslinovog ulja
  • sol, biber

Priprema:

Pola kapara izgnjeciti, a pola ostaviti citavo. Napraviti marinadu od senfa, izgnjecenog belog luka, kapara, maslinovog ulja i limunovog soka. Marinadu dobro utrljati u meso i ostaviti u frizideru najmanje sat vremena, a najbolje je tokom noci. Sol i biber dodati pre pecenja. Paziti da ne presolite jer c emeso vec dobiti slnocu od senfa i kapara.

Meso staviti u tepsiju oblozenu pek papirom. Peci pokriveno aluminijskom folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, skinuti foliju i peci dok fino ne porumeni.

Ideja za recept je iz “Hrono kuhinje”.

Advertisements