pesto 008

Sastojci za 3 osobe:

  • 6 paprika babura
  • 2 manja struka praziluka/poriluka
  • 1 crni luk
  • 3 manje tikvice (courgettes)
  • 1 kasika masti
  • svez persunov list
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Na malo masti proprziti sitno seckani crni luk i praziluk. Tikvice oguliti, iseci na sitne kockice pa proprziti zajedno sa lukom. Dodati samo malo vode.  Povrce dinstati desetak minuta dok ne ispari skoro sva tecnost, zaciniti po ukusu i posuti secaknim persunovim listom.

Paprike oprati, obrisati i iseci im poklopce i sacuvati ih zajedno sa drskom. Izvaditi semenke. Paprike okrenuti, premazati sa maslinovim uljem pomocu silikonske cetkice i posoliti. Napuniti ih pripremljenim filom. Sloziti ih u tepsiju, vratiti poklopce i njih premazati sa maslinovim uljem. Dodati jednu casu vode okolo paprika.

pesto 002

Peci u zagrejanoj rerni pokriveno sa folijom. Na pola pecenja skinuti foliju.

Sledeci put cu probati sa lukom dinstati i slaninu isecenu na kockice pa cu ovo posluziti kao samostalno jelo.

Pravljeno je po ideji iz “hrono kuvara” br. 3. Za hrono ishranu u receptu se koriste zelene paprike.

Advertisements