piletina i kupus

Sastojci:

  • pileci nadbatkovi, batkovi ili masnija svinjetina
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • maslinovo ulje
  • komadic maslaca
  • dimljena slanina
  • 1 mrkva (ne mora)
  • domaci kiseli kupus
  • 2 lovorova lista
  • suvi persunov list
  • svinjska mast

Priprema:

Meso posoliti, pobiberiti, dodati belog luka u prahu i malo maslinovog ulja. Dobro promesati i ostaviti u frizideru bar sat vremana.

Meso staviti u tepsiju, dodati masti i malo vode. Tepsiju prekriti aluminijskom folijom i staviti peci u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

U medjuvremenu na maslacu ili masnoci po izboru kratko proprziti naseckanu slaninu i mrkvu isecenu na kolutice. Dodati opran kiseli kupus i 2 lovorova lista pa prziti. Ne treba dugo jer ce se nastaviti peci sa mesom.  Pred kraj pobiberiti i dodati suvi persunov list.

Polupeceno meso izvaditi na tanjir, u tepsiju rasporediti kiseli kupus i gore sloziti okrenuto meso. Nastaviti peci dok fino ne porumeni.

kupus

Ponekad samo na maslacu isprzim slaninu, mrkvu i kiseli kupus, sve prebacim u tepsiju, poprskam sa maslinovim uljem i zapecem u rerni.

zk 001

 

Advertisements