piletina i pire

Odlican nacin sa spremanje piletine 🙂 Servirano je uz pire od karfiola.

Uz svaki obrok servirati dosta svezeg povrca, najbolje kupus ili zelenu salatu.

Sastojci:

  • 6-8 pilecih nadbatkova ili batkova
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • sol, biber
  • 1/2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Pilece meso posoliti i pobiberiti. Ostaviti nekoliko sati prekriveno aluminjskom folijom u frizideru. Luk iseci na kriske, posoliti i staviti u tepsiju zajedno sa piletinom. Glavice belog luka preseci na pola i staviti ih u tepsiju. Sve zaliti sa maslinovim uljem.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni prekriveno sa al. folijom 30-40 minuta. Skinuti foliju i peci dok meso ne zarumeni i sva tecnost ispari.

najsladja piletina

Pravljeno je po ovoj ideji.

Advertisements