party-002

Brzi i ukusan rucak. Zbog kumina u sastojcima podseca me malo na “chili con carne”.

Sastojci:

  • 500 grama mlevenog mesa
  • maslinovo ulje ili mast
  • 1 veca glavica luka
  • 1 tikvica (courgette)
  • 200 grama zelenih mahuna/boranije
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kasikica mlevenog kumina
  • 1-2 kasikice slatke crvene paprike
  • sol, biber
  • persunov list

Priprema:

U dubljem tiganju ili woku ugrejati maslinovo ulje ili mast, dodati mleveno meso i prziti 5 minuta. Kad meso promeni boju dodati crni luk iseckan na sitne kockice. Nastaviti sa dinstanjem uz mesanje i po potrebi doliti malo vode. Zatim dodati tikvicu isecene na kockice i mahune. Ako su mahune iz zamrzivaca prvo ih malo isprati u cediljci, a tikvicu treba samo oprati, ne treba je guliti. Prodinstati jos 10-ak minuta pa dodati kuvani paradajz i zacine. Dinstati jos par minuta i na kraju posuti sa iseckanim persunovim listom. Servirati uz puno salate.

Po ZK pravilima nisu dozvoljeni mlecni proizvodi, no u LCHF odlicno pase ako se gore stavi grcki jogurt ili kisela pavlaka.

Pravljeno je po ovoj ideji.

 

Advertisements