pismo-004

Jos jedan nacin kako se mogu napuniti kuvana jaja.

Sastojci za 6 polutki:

  • 3 jaja
  • 1 konzerva sardina
  • 1 kasikica Dijon senfa (ili neki senf bez secera)
  • malo ljubicastog luka
  • 1 kasikica iseckanog persunovog lista
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • 1 kasikica limunovog soka
  • sol, biber

Priprema:

Jaja skuvati u vodi u koju se doda malo soli i sode-bikarbone. Kuvana jaja preliti hladnom vodom i oljustiti. Preseci ih uzduzno po pola i izvaditi zumanjke.

Posebno u posudi umutiti mikserom zumanjke, sitno iseckani crni luk, senf, maslinovo ulje, persun, sardine ocedjene od ulja, kasikicu limunovog soka, malo soli i biber.

Izmiksati pa napuniti polutke belanjaka. Lepse bi izgledalo da sam ih napunila sa spricom 😉 Ukrasiti persunovim listom.

Umesto sardina moze se koristiti tunjevina.

pismo-003

Pravljeno je po ideji iz “Hrono magazina”.

Advertisements