avokado-014

U “low carb” ishrani najcesce se prave spagete zamenjuju sa tikvicama. Na LCHF najcesce ih napravim ovako….u  tiganju otopim komadic maslaca, dodam isecenu tikvicu, kratko je proprzim, dodam veliku kasiku kisele pavlake, malo soli i bibera i gore pospem parmezan ili neki tvrdi sir. Toplo jelo za 5 minuta 🙂 Na Zelenoj Kuri nisu dozvoljeni mlecni proizvodi i jutros mi je palo na pamet da bih mogla probati nesto slicno sa avokadom.

Sastojci:

  • komadic maslaca ili masla/ghee
  • 50 grama slanine
  • 1 zelena tikvica
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • 1 manji zreli avokado
  • malo limunovog soka
  • persunov list

Priprema:

U tiganju na komadicu maslaca kratko proprziti slaninu iseckanu na kockice. Dodati tikvice isecene na spiralizatoru. Kratko proprziti. Posoliti ih i dodati beli luk u prahu.

Dok se tikvice prze meso avokada staviti u posebnu posudu, dodati malo limunovog soka i izmiksati sa stapnim mikserom.

Skinuti tiganj sa vatre, dodati izmiksani avokado i sve izmesati. Po ukusu dodati jos malo limunovog soka. Pobiberiti i dodati naseckan persunov list. Odmah posluziti 🙂

Ovo jelo je “prava bomba” pa bi se mogle koristiti i 2 tikvice, a 1 avokado i tako servirati jelo za dvoje.

Pravljenje “spageta” od tikvica

omlet-008

Advertisements