krekeri-002

Ukusni i zdravi krekeri 🙂 Ako se naprave malo tanji budu hrskavi i odlicni su za grickanje, a ako su debljine oko 1/2 cm zgodni su za razne domace namaze.

Sastojci:

  • 3 manja jaja
  • 3 kasike maslinovog ulja
  • 1/2 kasikice morske ili himalajske soli
  • 1 kasika susama/sezama
  • 50 ml zlatnog lanenog semena
  • 100 ml semenki od bundeve
  • 300-350 ml suncokretovih semenki

Priprema:

Umutiti mikserom jaja, ulje i sol. Dodati kasiku susamovih semenki. Lanene semenke samleti u elektricnom mlinu za kafu. Bundevine i suncokretove semenke samleti u elekricnoj seckalici malo krupnije. Smesa treba da se fino razmaze na pek papiru tako kolicinu suncokretovih semenki dodajte po potrebi.

krekeri-001

Peci u velikoj tepsiji u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ako se peku tanji krekeri pripaziti da se ne izgore pa po potrebi smanjiti temperaturu i vreme pecenja. Lagano odici i proveriti da li je i od dole peceno. Krekere iskidati sa rukama i cuvati u zatvorenoj posudi.

Advertisements