suncokret-004

Zelim da Vas podsetim na jos jedan zdrav, brz i jeftin recept 🙂  Moja baka je znala pripremati slicne dorucke na selu. U posebnim tiganjima przila je papriku, slaninu i jaja. Nakon ovakvog jakog dorucka bili smo siti satima i rucak smo pripremale tek za kasno poslepodne.

Sastojci za 2 osobe za kajganu:

  • 2 male glavice luka
  • masnoca po izboru – maslac, mast ili maslinovo ulje
  • 4 jaja
  • sol, biber, persunov list

Priprema:

Luk oguliti i iseci na tanke kriske. Mogu se i preseci po pola. U tiganju rastopiti masnocu i na laganoj vatri prziti luk dok ne postane staklast. Dodati jaja. Posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu. Na kraju po zelji posuti sa persunovim listom.

Jaja na ovaj nacin mogu se pripremiti i sa dodatkom slanine. Prvo sam malo przila luk i onda dodala slaninu.

jaja-sa-lukom-002

Advertisements