pile

Pile peceno na ovaj nacin vise bi odgovaralo nekoj “low fat” djeti no uz dosta zamascenog povrca moze biti odlican LCHF i ZK rucak. Priprema je jako jednostavna, pile bude socno i jednako slano sa svih strana, a kozica bude fino hrskava.

Sastojci:

  • 1 celo pile
  • 1 puna saka soli

Priprema:

Pile oprati i osusiti sa kuhinjskom krpom. U vatrostalnu tepsiju ili lim za pecenje staviti na sredinu punu saku soli (bez kapi masnoce). Poloziti pile u tepsiju tako da mu strana gde su prsa bude polegnuta u sol i pritisniti ga da dobro prilegne.

Rernu ukljuciti na 180 stepeni, staviti pile i zaboraviti na njega 1 sat 🙂 Nema otvaranja rerne, podlevanja, okretanja pileta…. Nista! Nakon sat vremena ako je pile teze od 1 kg produziti vreme pecenja za 10 minuta.

Zatim izvaditi pile, malo prohladiti i izrezati na komade.

Pravljeno je po ovom receptu.

Advertisements