mrkva-paprika-011

Ako imate pecene paprike za pripremu ove ukusne i zdrave salate trebat ce vam svega par minuta. Ako ste na mrsavljenju pripazite na kolicinu posto je mrkva povrce koje raste ispod zemlje.

Sastojci:

  • oko 400 grama domace ili organic mrkve/sargarepe
  • 1 veca pecena crvena paprika
  • 2 kasike svezeg seckanog persunovog lista
  • 1/2 kasikice soli
  • 3 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja (extra virgin olive oil)
  • 2 kasike jabukovog sirceta
  • 2 cena belog luka ili beli luk u prahu
  • malo bibera

Priprema:

Mrkvu ocistiti, oprati i iseci na kolutove. Pecenu papriku oguliti i ocistiti od semenki. Beli luk ocistiti i izgnjeciti, a listove persuna iskidati. Sve staviti u jednu posudu i izmesati. Dodavati u blender i usitniti, ali ne previse. Staviti u drugu posudu, dodati maslinovo ulje, jabukovo sirce, sol i biber. Izmesati pa staviti umotano ili poklopljeno u frizider bar na sat vremena.

  • Meni je ova salata finija sa belim lukom u prahu i njega dodajem kad i sol i biber.
  • Moze se i zaljutiti sa feferonkom.

Originalni recept

Advertisements