folklor-005

Za ovaj domaci majonez treba vam tegla i stapni mikser. Umuti se za pola minute. Posto po LCHF pravilima nije dozvoljeno obicno suncokretovo ulje, a ektra devicansko maslinovo ulje ima specifican okus, koristila sam obicno maslinovo ulje.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 kasikica stevie
  • 1 kasikica soli
  • 2 kasikice Dijon senfa ili nekog senfa bez secera
  • 1 kasikica jabukovog sirceta ili limunovog soka
  • maslinovo ulje

Priprema:

Jaja treba da su sveza i sobne temperature. Razbiti jaja u teglu, dodati ostale sastojke i maslinovog ulja da se skoro napuni tegla.

Stapni mikser spustiti na dno tegle i poceti mutiti bez dizanja stapnog miksera sa dna tegle. Kad se pocne stvarati gusta masa onda polako dizati mikser prema vrhu. Umutit se veoma brzo. Gotov majonez drzati u tegli nekoliko dana u frizideru.

Pogledajte originalni recept sa slikama pripreme 🙂

Advertisements