pasteta

Nastavljam sa receptima za domace namaze…. U LCHF i ZK kupovne pastete nisu dozvoljene, a domace varijante su naravno neuporedivo zdravije i ukusnije. Ako vec imate pripremljen domaci tahini za pripremu ove pastete trebat ce  vam svega par minuta.

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku)
  • 1/2 glavice ljubicastog luka
  • 2 pune kasike domaceg tahinija (namaz od susama)
  • beli luk u prahu
  • sol, biber
  • sok od pola manjeg limuna
  • 1-2 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja
  • svezi persunov list

Priprema:

Luk i persunov list sitno naseckati. U posudu staviti tunjevinu pa je usitniti viljuskom, dodati ostale sastojke i sve promesati. Moze se po zelji  kratko izmiksati u seckalici.

Pastetu prebaciti u posudicu sa poklopcem i drzati u frizideru.

Recept je sa bloga “Gaga u kujni” 🙂

Advertisements