lemon-curd-004

U bezglutenskim kolacima cesto se koriste cesto se koriste skupa brasna. Meni su se biskviti sa obicnim blansiranim bademima pokazali odlicnim ๐Ÿ™‚ Bademi imaju neutralan okus pa kreme sa kojima se premazuju biskviti fino dodju do izrazaja.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 50 grama mlevenih blansiranih badema
  • stevia i eritritol do zeljene slatkoce

Priprema:

Odvojiti belanjke od zumanjaka. Belanjke ulupati u cvrst sneg sa prstohvatom soli pa dodati samleveni eritritol i steviu do zeljene slatkoce (ili samo steviu).Postepeno dodavati zumanjke i celo vreme miksati. Varjacom ili silikonskom splatulom pazljivo umesati mlevene bademe. Smesu sipati u tepsiju velicine 23 x 36 cm oblozenu pek papirom.

ILI belanjke ulupati u cvrst sneg sa prstohvatom soli. Zumanjke u posebnoj posudi ulupati sa steviom i mlevenim eritritolom. Dodati mlevene bademe i sve izmiksati. Onda sa varjacom postepeno dodavati sneg od umucenih belanjaka i lagano rucno mesati.

Peci na 170 stepeni 12-15 minuta. Proveriti sa nozicem ili cacakalicom da li je peceno.

Peceni biskvit istresti na tacnu, skinuti pek papir, okrenuti biskvit i umotati ga. Kad se ohladi filovati sa kremom po zelji.

Rolat sa slike je premazan sa lemon curdom. Moze se premazati sa domacim maslacem od orasastih plodova ili filom po ZK pravilima ๐Ÿ™‚ Umesto badema moze se koristiti orah ili przeni lesnici. Tad biskvit pecem na 180 stepeni.

halloween-002

Ideja za biskvit je iz ovog recepta ๐Ÿ™‚

Advertisements