lemon-curd-002

U Zelenoj Kuri od voca su samo dozvoljeni limun i i avokado. I od te 2 super zdrave vocke puno tog se moze iskombinirati πŸ™‚ Ova domaca verzija kreme od limuna se zaista brzo pravi i za razliku od kupovne verzije u njoj nema secera i raznih aditiva. Lemon curd mozete koristiti kao namaz za neki LCHF hleb ili palacinke, kremu za kolace, dodatak filovima, a meni je fini i da ga jedem samo sa kasikicom πŸ˜‰

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 domaca neprskana ili organic limuna
  • 50 grama maslaca
  • stevia i eritritol do zeljene slatkoce

Priprema:

Limune dobro oprati, osusiti i naribati koricu na sitni ribez. Iscediti sok od limuna.

U metalnu posudu za miksanje staviti 2 jaja i mleveni eritritol i steviu do zeljene slatkoce. Kratko izmiksati pa dodati naseckan maslac, limunov sok i naribanu limunovu koricu.

Kuvati na pari uz stalno mesanje sa zicom. Nakon sto se krema fino zgusne, ohladiti je, sipati u steriliziranu teglicu i cuvati u frizideru.

Pravljeno je po ovoj ideji πŸ™‚

U ovom receptu sam koristila mix stevie i eritritola. Ne bih preporucila samo steviu da ne bi doslo do cudnog okusa kreme ako bi se slucajno dodalo malo vise stevie da se neutralise kiselost limuna.

Posto u ovaj recept idu 2 limuna on je odlican za one koji vole lemon curd gde se bas oseti limun. Evo i recepta za “blazu” verziju lemon curda gde ide samo 1 limun πŸ™‚

Advertisements