pire-005

U LCHF facebook grupama cesto naidjem na zanimljive ideje 🙂 Tako mi je paznju privukao pire od karfiola posut sa kikirikijem. Proverila sam ponovo dodatnu listu namirnica za Zelenu Kuru i odusevila se kad sam na njoj primetila indijske orascice 🙂 Njih inace vise volim od kikirikija. Pire napravljen na ovaj nacin puno vise mi se svidja od onog obicnog. Ivana, hvala na ideji! 🙂

Sastojci:

  • 1 srednji karfiol/cvjetaca
  • sol
  • po zelji malo kurkume (turmeric)
  • 50-80 grama maslaca
  • par kasika proprzenih indijskih orascica (cashew nuts)

Priprema:

Iseci cvetove karfiola, vece cvetove prerezati na pola i staviti da se kuvaju u kipucoj posoljenoj vodi. Paziti da se ne prekuvaju. Dobro ocediti.

Maslac se moze iseci na tanke listice ili otopiti u dzezvici na laganoj vatri. Kuvani karfiol prebaciti u posudu, sipati maslac preko njega i usitniti ga sa stapnim mikserom. Po zelji dodati malo kurkume i ako treba jos malo soli.

Umutiti kremasti pire i prebaciti ga u posudu za serviranje. Indijske orascice staviti u elektricnu seckalicu i samo ih kratko iseckati. Mogu se i rucno naseckati. Posuti ih preko pirea.

Advertisements