markovdan-025

Bez obzira koliko su neki recepti jednostavni cilj ovog bloga je da se na jedno mesto skupi sto vise ideja vezanih za Zelenu Kuru. U ZK se preporucuje jesti sto vise zelenog lisnatog povrca pa vecina nas cesto pravi kupus salatu. 🙂  Ako vec ne pravite ovako, preporucujem da probate salatu pripremiti dan unapred za sutradan. Zahvaljujuci soli nece se pokvariti, a za rucak ce te imati finu mekanu salatu 🙂

Sastojci:

  • kolicina kupusa po zelji
  • sol
  • ekstra devicansko maslinovo ulje (extra virgin olive oil)
  • jabukovo sirce ili limunov sok
  • biber

Priprema:

Kupus tanko narezati ili izribati na ribez za kupus. Posoliti ga i dobro izgnjeciti rukama.

Posudi dobro umotati i ostaviti na hladnom do sutradan. Ne mora se stavljati u frizider.

Pre rucka kupus salatu zaciniti sa maslinovim uljem, jabukovim sircetom, po ukusu pobiberiti i dobro izmesati.

Kupus se moze iseci i ujutro pa ostaviti da posoljen omeksa do rucka 🙂

Advertisements