paketici-004Na prvi pogled kad se pogleda “lista namirnica koje treba izbaciti”, Zelena Kura se cini teskom i komplikovanom. Zapravo nije tako jer na ZK nema gladovanja i u osnovi se jako fino moze jesti, a pritom i mrsaviti. Od liste “dozvoljenih namirnica” i poneceg sa “dodatne liste” moze se iskombinirati mnostvo ukusnih i zdravih recepata. Ovo je jedan od recepata koji pravite za celu porodicu, klasik meso i povrce, ali na malo drugaciji nacin 🙂

Sastojci za 4 “paketica”:

  • 4 komada svinjskog mesa od vrata / vratne krmenadle
  • 2-3 kasike svinjske masti za przenje
  • 2 lovorova lista
  • 1 manja paprika babura
  • 1 manja glavica luka
  • 1/2 male zelene tikvice (courgettes)
  • 8 malih paradajzica
  • sol, biber, beli luk u prahu, persunov list

Priprema:

Svinjetinu posoliti i lagano izlupati sa batom za meso. U tiganju rastopiti mast i dodati 2 lovorova lista. Isprziti meso kratko sa obadve strane na lagano porumeni.

Luk i papriku iseci na trakice. Otkinuti veci komad masnog papira za pecenje (pek papir), na sredini staviti komad mesa, a preko mesa sloziti luk, papriku, tikvice isecene na kolutice i 2 presecena paradajzica. Preko sipati malo masnoce od pecenja mesa. Posoliti, pobiberiti, dodati malo belog luka u prahu i persunov list.

paketici-002

Umotati paketic i staviti ih u tepsiju. Ponoviti postupak sa ostala 3 komada mesa.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Izvaditi tepsiju iz rerne i pricekati jedno 2 minute da vas  para ne opece. Otvoriti paketice i vratiti u rernu na 10-ak minuta da se meso i povrce zapeku.

rucak-nedelja-005

Podsecanje na osnovnu, dodatnu i listu namirnica koje treba izbaciti. 🙂

Advertisements