losos-005

Jednostavan nacin kako mozete pripremiti filete lososa iz zamrzivaca. Naravno moze se koristiti i svezi losos sa kojim ovaj recept ispadne jos ukusniji.

Sastojci:

  • fileti lososa (salmon)
  • malo maslinovog ulja
  • limunov sok
  • sol, biber
  • beli luk u prahu (po zelji)
  • persunov list, bosiljak (zacinsko bilje po zelji)

Priprema:

U posebnoj posudici pomesati malo maslinovog ulja, limunov sok, sol, biber, po zelji beli luk u prahu i zacinsko bilje. Sve to preliti preko zamrznutih fileta lososa, dobro utrljati marinadu u ribu, pokriti posudu i ostaviti na hladnom jedno 2 sata.

Odrezati 2 veca komada pek papira (masni papir za pecenje). Jedan papir staviti po duzini tepsije, a drugi preklopiti suprotno. Sloziti ribu, preliti ostatak marinade preko ribe i dobro umotati filete sa pek papirom tako da se krajevi papira podvuku ispod fileta ribe.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni 30 minuta.

Fileti ribe na ovaj nacin mogu se pripremati i u aluminijskoj foliji no pek papir je u ovom slucaju zdravija verzija.

Advertisements