tikvice-sa-mlevenim

Jednostavno jelo za celu porodicu:)

Sastojci:

  • 500 grama mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 cen belog luka
  • 1 velika crvena paprika – babura
  • 2 manje tikvice (courgettes)
  • 150-200 ml kuvanog paradajza ili paradajz pire
  • sol, biber, crvena sitna paprika
  • 3 kasike maslinovog ulja
  • persunov list

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju proprziti sitno iseckan crni i beli luk. Kad luk omeksa dodati mleveno meso, dobro izmesati i poklopiti. Meso dinstati na srednjoj vatri dok ne promeni boju i povremeno promesati.

Dodati kuvani paradajz i papriku isecenu na trakice. Ako se koristi paradajz pire nakon kratkog dinstanja dodati oko oko 220 ml prokuvane vode, a ako se koristi kuvani paradajz dodati jos malo vode po potrebi. Deo vode moze se zameniti sa pilecim temeljcem. Posoliti, pobiberiti i dodati sitnu crvenu papriku. Nakon par minuta dodati oprane neoguljene tikvice isecene na kolutice. Dinstati dok tikvice ne omeksaju. Na kraju dodati persunov list.

U Zelenoj Kuri nisu dozvoljeni mlecni proizvodi no za LCHF ovo jelo mozete servirati sa kiselom pavlakom/vrhnjem ili sa grckim jogurtom u koji se doda izgnjecen cen belog luka.

Pravljeno je prema ovoj ideji 🙂

Advertisements