prokelj-012

U LCHF i ZK preporucuje se konzumiranje iznutrica. Pileca dzigerica je jeftina i zdrava namirnica i pravi je izvor vitamina i minerala (bakra, gvozdja, cinka). Pripremljena na ovaj nacin ukusan je rucak za celu porodicu 🙂

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja mrkva/sargarepa
  • masnoca po izboru – mast, maslac ili maslinovo ulje
  • oko 50 grama dimljene slanine
  • 1 paprika babura
  • 2 lovorova lista
  • 400 grama pilece dzigerice/jetrice
  • domaca pileca supa
  • 1 kasika ljutog ajvara
  • oko 200 ml kuvanog paradajza
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • persunov list

Priprema:

Luk sitno iseckati, a mrkvu oguliti i iseci na kolutice pa sve proprziti na masnoci po izboru. Dodati sitno naseckanu slaninu i papriku isecenu na trakice, podliti sa malo pilece supe i dinstati na laganoj vatri.

Pilecu dizgericu ocistiti, izrezati na manje komade i oprati. Dodati dzigericu i 2 lovorova lista. Dodati ajvar i kuvani paradajz. Posoliti i dodati beli luk u prahu. Dinstati na laganoj vatri i po potrebi dolevati pilecu supu do zeljene gustoce. Na kraju pobiberiti i dodati persunov list.

Servirano je uz pire od pecene bundeve.

Da li je zdravo jesti pilecu dizgericu? – procitajte ovde

Takodjer preporucujem post o iznutricama od Anite Supe 🙂

 

Advertisements