lemon-curd-012

Tako jednostavni, a tako fini! 🙂 Cim sam pronasla recept otisla sam u kuhinju i napravila ih. Odlicni su uz razne domace namaze.

Sastojci:

  • 2 belanjka
  • 100 grama mlevenih blansiranih badema
  • 80 grama susama/sezama
  • malo soli

Priprema:

Umutiti mikserom belanjke sa malo soli. Dodati mleveni badem i susam pa sve zajedno izmiksati.

Smesu staviti na pek papir, preko smese staviti komad pek papira pa oklagijom sve izravnati da krekeri budu sto tanji. Skinuti gornji pek papir, smesu sa donjim papirom prebaciti u pleh i sa nozem ili sekacem za pizzu iseci zeljene oblike. Peci sve u jednom komadu, krekeri se samo zaseku da bi nakon pecenja imali oblik i da ne ispucaju.

  • Ako su jaja malo veca i smesa ispadne mekana dodati jos malo badema.

Peci na 170-180 stepeni oko 25-30 minuta. Paziti da krekeri ne potamne.

Recept sam pronasla na FB stranici “Danijelina fitness kuhinja” 🙂

Advertisements