salate-003

Ako volite pecenu bundevu preporucujem da probate ovu ukusnu i zdravu jesensku salatu 🙂

Sastojci:

  • kockice bundeve (muskatna tikva/butternut squash)
  • maslinovo ulje
  • sol, biber
  • dimljena slanina
  • saka polutki oraha
  • mladi spinat/spanac
  • razne zelene salate po izboru

Sastojci:

Na papir za pecenje staviti bundevu narezanu na kockice, posoliti, pobiberiti i pospricati sa maslinovim uljem. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25-30 minuta ili dok bundeva ne omeksa. Mozete koristiti i zamrznutu bundevu.

U tiganju ispeci slaninu izrezanu na kockice i orahe. Orasi se mogu tostirati posebno no ukusniji su ako se ispeku zajedno sa slaninom 🙂

Salatu i spinat oprati, zaciniti po zelji i sloziti na tanjir. Preko salate sloziti kockice ohladjene pecene bundeve i pecenu slaninu i orahe. Gore lagano pospricati sa maslinovim, susamovim ili bundevinim uljem.

bombice-021

Drugi put sam propekla u tiganju na suvo semenke suncokreta i bundeve i sipala preko salate.

Recept sam pronasla na ovom blogu, a takodjer je objavljen i na blogu “Istine i lazi o hrani”.

Advertisements