l-c-kolac-009

Zdravija verzija popularnog recepta 🙂 Evo kako ih ja pravim u bezglutenskoj verziji…

Sastojci:

  • belo pilece meso
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • 2 jaja
  • zlatni lan
  • mleveni badem
  • susam/sezam
  • maslinovo ulje

Priprema:

Belo pilece meso tanko izrezati na manje komade. Posoliti, lagano pobiberiti i posuti sa belim lukom u prahu. Ostaviti najmanje pola sata na hladnom.

U jednom tanjiru pomesati jaja i malo soli, a u drugom sitno samleveni lan, badem i susam.

Meso prvo umociti u jaja pa u mesavinu semenki i sloziti u tepsiju oblozenu pek papirom.

Uobicajeno da se semenke previse ne nakvase pola odvojim pa posipam po mesu.

U soljicu sipati maslinovo ulje pa sa silikonskom cetkicom nauljiti panirane komade mesa.

Staviti da se pece u prethodno zagrejnu rernu na 180 stepeni i nakon 13-15 minuta okrenuti. Peci jos 10-ak minuta sa druge strane ili dok nije fino peceno.

Kad se izvadi iz rerne sa silikonskom cetkicom umocenom u ostatak maslinovog ulja premazati sve komadice pileceg mesa.

Advertisements