l-c-kolac-004

U “low carb” ishrani prava riza se uobicajeno zamenjuje sa “rizom” od karfiola. Brzo i lako se pravi i odlicno se uklapa u razne kombinacije.

Sastojci:

  • 1 srednja glavica luka
  • 1 crvena paprika babura
  • 1 zuta paprika babura
  • 1 narandzasta ili zelena paprika babura
  • maslinovo ulje
  • 1 manja glavica karfiola/cvjetace
  • 3 jaja
  • sol, biber
  • beli luk u prahu
  • po izboru – malo pileceg temeljca / domaceg susenog zacina / aromaticnog maslaca
  • persunov list

Priprema:

Odrezati cvetove karfiola i usitniti ih u elekticnoj seckalici da se dobije “riza” od karfiola.

Paprike oprati, ocistiti od semenki i izrezati na kockice. Luk sitno iseckati.

Na maslinovom ulju proprziti luk i papriku. Kad paprika malo omeksa dodati “rizu” od karfiola.

Posoliti, pobiberiti, dodati beli luk u prahu i malo pileceg temeljca ili domaceg susenog zacina. Ja sam dodala malo aromaticnog maslaca sa belim lukom.

Kratko prziti (oko 4 minute)pa sa varjacom pogurati smesu u krug sa strane, dodati u sredinu malo maslinovog ulja i ulupati 3 jaja.

bundeva-003

Promesati jaja i ostaviti ih da se malo ispeku, a onda ih pomesati sa ostatkom smese. Kratko sve proprziti i na kraju posuti sa persunovim listom.

Ideju za recept nasla sam na ovom snimku (treci recept), samo sam izostavila gljive.

Advertisements