maslac-005

Aromaticni maslac je odlican nacin da se jelu istovremeno doda masnoca i okus. Ova verzija sa limunom odlicna je za zamastiti povrce ili kao marinada za ribu ili piletinu.

Sastojci:

  • 125 grama neslanog kvalitetnog maslaca
  • 1/2 kasikice himalajske ili morske soli
  • 1/4 kaikice bibera
  • 1 kasikica limunovog soka
  • naribana korica od jednog neprskanog limuna
  • 2 cena belog luka/cesnjaka
  • 1 kasika ekstra devicanskog maslinovog ulja (extra virgin olive oil)
  • 1 kasika susenog ili svezeg zacinskog bilja – bosiljak, kopar, tamjan, persin…

Priprema:

Maslac treba da je sobne temperature. Beli luk izgnjeciti ili sitno naseckati.

U posudi izmesati sve sastojke. Mogu se i kratko izmiksati.

Smesu staviti na komad pek papira, umotati i oblikovati manju kobasicu. Krajeve papira zavrnuti u suprotnim smerovima. Ostaviti u frizideru da se maslac svrdne.

Ovaj maslac se moze drzati u frizideru do nedelju dana, a u zamrzivacu i do 6 meseci.

Za cuvanje u zamrzivacu se isece na kolutice i spremi u zatvorenu najlon kesicu.

Pravljeno je po ovoj ideji gde mozete naci jos ideja za pripremu aromaticnih maslaca 🙂

Advertisements