riba-001

Jednostavan, brz i zdrav nacin za pripremu ribe 🙂 Za 25 minuta po ovom receptu imat ce te serviran rucak na stolu 🙂

Sastojci:

  • fileti sveze ribe
  • komadic maslaca/putra
  • sol, biber
  • po zelji beli luk u prahu/cesnjak
  • zacinsko bilje po izboru
  • limun

Priprema:

U dzezvici na laganoj vatri otopiti komadic maslaca i pomocu silikonske cetkice premazati filete ribe. Posoliti ih i pobiberiti te po zelji dodati beli luk u prahu i neko zacinsko bilje.

Limun iseci na tanke kriske i na svaki filet ribe staviti 2 kriske.

Ribu staviti na pek papir, dobro upakovati i peci oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Dok se riba pekla za prilog sam na maslacu isprzila naseckani poriluk i pred kraj ga zacinila sa soli, biberom i belim lukom u prahu.

Advertisements