kiseli-kupus-024

Fino domace jelo za celu porodicu ๐Ÿ™‚ Jos ce biti ukusnije ako se pece u zemljanoj posudi.

Sastojci:

  • oko 1200 grama domaceg kiselog kupusa
  • 1 kg svezih svinjskih rebara sa kostima
  • nekoliko snita slanine ili naseckana dimljena slanina
  • 1 sveza ili susena paprika
  • nekoliko listova lovora
  • sol, biber, beli luk u prahu/cesnjak
  • 1 kasikica crvene sitne paprike
  • po zelji – kasikica kima
  • maslinovo ulje / 1 kasika masti
  • suvi persunov list

Priprema:

Kiseli kupus sitno naseckati i isprati hladnom vodom. Tepsiju namastiti ili nauljiti s maslinovim uljem. Na dno tepsije staviti pola kiselog kupusa. Rebra posoliti, pobiberiti i posuti sa belim lukom u prahu. Sloziti ih preko kiselog kupusa i posuti sa sitnom crvenom paprikom. Izmedju rebara staviti par listova lovora, slaninu i papriku. Po zelji posuti malo kima.

kiseli-kupus-011

Sve prekriti drugim slojem kupusa, staviti gore suvi persunov list i poprskati s maslinovim uljem. Zatim preliti vodom. Preko staviti aluminijsku foliju i tepsiju staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peci oko 70 minuta, a onda skinuti foliju da se kupus fino zapece.

Ideju za ovo jelo sam vidila u izdanju “Hrono Kuvara” no na kraju sam ga prilagodila prema svom nacinu kuvanja ๐Ÿ™‚

Advertisements