vecera-005

Od kad sam krenula sa LCHF nacinom ishrane “riza” od karfiola mi je omiljeno otkrice 🙂 Brzo i lako se pravi pa je cesto pravim kao prilog ili kao laganu veceru uz dosta salate. “Riza” od karfiola je i odlicna za poneti na posao jer je fina i topla i hladna. Evo jos jedne ideje kako se moze pripremiti…

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola/cvjetace
  • za przenje – maslinovo ulje/maslac/neutralno kokosovo ulje
  • 1 mrkva/sargarepa
  • 3-4 struka mladog luka
  • 2 kasike ajvara
  • sol, biber
  • beli luk u prahu/cesnjak
  • persunov list

Priprema:

Iseci cvetove karfiola i usitniti ih u blenderu da se dobije “riza”.

U tiganju zagrejati zeljenu masnocu i kratko proprziti usitnjeni karfiol.

Istovremeno u  posebnoj serpici na malo masnoce kratko proprziti 1 naribanu mrkvu i naseckan mladi luk. Dodati u tiganj s karfiolom, posoliti, pobiberiti, dodati belog luka u prahu i 2 kasike ajvara. Sve zajedno kratko kuvati i na kraju posuti s persunovim listom.

vecera-003

Ideja za ZK rucak – “narandzasta riza” s dinstanom pilecom dzigericom.

Advertisements