bundeva-011

Nedavno sam pocela koristiti kupovne zamrznute kockice bundeve. Super su mi je stede vreme i snagu za gulenje i rezanje bundeve 🙂 Nadosla sam na ideju da ih pripremim u slatkoj verziji i dobila sam fin i zdrav desert. Naravno za ovaj recept moze se koristiti i sveza bundeva/tikva.

Sastojci:

  • 500 grama kockica bundeve/tikve (butternut squash)
  • 2-3 kasike mlevenog eritritola ili stevie
  • malo cimeta u prahu
  • malo naribanog muskantog orascica
  • malo maslinovog ulja
  • kockica maslaca (50-70 grama)
  • za posipanje – listici badema

Priprema:

Tepsiju obloziti pek papirom. Staviti kockice bundeve i posuti ih s mlevenim eritritolom i steviom. Gore naribati malo muskatnog orascica i posuti cimet. Sve poprskati sa malo maslinovog ulja i izmesati.

Staviti da se pece u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko pola sata ili dok bundeva ne omeksa.

Pecene bundeve prebaciti u odgovarajucu posudu, dodati otopljeni maslac i sve usitniti stapnim mikserom. Servirati u posudicama i posuti listicima badema.

Moze se posluziti toplo i ohladjeno.

Advertisements