prokelj-005

Evo jednog jednostavnog posnog recepta 🙂 Prokelj se nalazi na samom vrhu namirnica koje se preporucuju za Zelenu Kuru, a odlicno se uklapa s domacim tahinijem.

Sastojci:

  • 250 grama ociscenog prokelja/prokulica/Brussels sprouts
  • 3 kasike maslinovog ulja
  • 1 kasika jabukovog sirceta
  • 1 kasikica belog luka u prahu / cesnjak
  • sol, biber
  • 2 pune kasike domaceg tahinija

Priprema:

Prokelj ocistiti, manje komade na vrhu zarezati u X, a vece komade prerezati na pola. Staviti ga u posudu pa dodati maslinovo ulje, jabukovo sirce, beli luk u prahu, sol, biber i tahini. Sve dobro izmesati i staviti u tepsiju oblozenu pek papirom.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta u zavisnosti od velicine prokelja. Na sredini pecenja promesati i paziti da ne potamni.

Advertisements