badem-peciva-006

Od kad sam otkrila odlican recept za domaci tahini cesto ga pravim i uobicajeno mi teglica tahinija stoji u frizideru. Evo jos jedne jednostavne ideje gde se tahini moze upotrebiti. Ovako pripremljen praziluk se moze servirati kao prilog ili kao samostalno brzo jelo.

Sastojci:

  • 3 struka praziluka/poriluka
  • maslac/putar
  • oko 70 grama dimljene slanine/pancete
  • sol, biber
  • beli luk u prahu/cesnjak
  • 2-3 kasike domaceg tahinija
  • persunov list

Priprema:

Praziluk ocistiti, oprati i naseckati. Staviti ga u tiganj zajedno sa slaninom i maslacem. Prziti dok praziluk ne omeksa. Pred kraj posliti, pobiberiti, dodati beli luk u prahu i tahini. Sve zajedno kratko proprziti i na kraju posuti s persunovim listom.

Po zelji se moze pred kraj ulupati 3 jaja i onda posluziti kao samostalno jelo.

Advertisements