badem-peciva-003

Fina i zdrava peciva bez glutena i laktoze. Recept je sa bloga “Istine i lazi o hrani”.

Sastojci:

  • 200 grama mlevenih blansiranih badema
  • 2 kasike (30 grama) ribanog kokosa (obicno kokosovo brasno za kolace)
  • 4 kasike (50 grama) zlatnog lana
  • 1/3 kasikice soli ili po okusu
  • 1 kasikica sode bikarbone
  • 5 jaja
  • 1 kasika kokosovog ulja
  • 1 kasika jabukovog sirceta

Priprema:

Ribani kokos i zlatni lan samleti u elektricnom mlinu za kafu. U jednu posudu staviti sve suve sastojke. U drugoj posudi kratko izmiksati jaja, otopljeno kokosovo ulje i jabukovo sirce pa to dodati suvim sastojcima i sve zajedno izmiksati. Uzimati smesu kasikom, vlaznim rukama oblikovati peciva i stavljati ih na pleh oblozen pek papirom.

Po zelji posuti semenkama. Peci u prethodno zagrejnoj rerni na 175 stepeni oko 15 minuta. Proveriti sa cackalicom ili nozicem da li je peceno.

Pre sluzenja peciva preseci, podgrejati u tosteru i premazati s maslacem ili nekim domacim namazom. U LCHF i ZK se ne preporucuje da peciva jedete uz kuvana jela za rucak i veceru nego samo ponekad za dorucak.

badem-peciva-009

Link za originalni recept 🙂

Advertisements