pogace-014

Peceni pureci batak ce biti ukusniji i socniji ako se prvo prokuva u slanoj vodi, a onda dopece u rerni.

Sastojci:

  • 1 pureci batak
  • sol, biber
  • 2 kasike domaceg majoneza
  • beli luk u prahu/cesnjak
  • maslinovo ulje
  • 50 grama maslaca

Priprema:

Staviti pureci batak u serpu s hladnom vodom, posoliti i kuvati oko pola sata.

Izvaditi batak iz vode i ostaviti par minuta da se malo prohladi. Zatim ga namazati s domacom majonezom, pobiberiti i posuti sa belim lukom u prahu. Prebaciti ga u tepsiju, gore staviti malo maslinovog ulja i okolo malo vode. Peci u rerni na 180 stepeni dok fino ne porumeni. Na sredini pecenja okrenuti. Na peceni batak naseckati maslac, zatim iskljuciti rernu i vratiti batak u rernu da se maslac istopi.

pogace-017

Advertisements