biber-014

Sargarepa spada u dodatnu grupu namirnica u ZK i LCHF tako da treba pripaziti na kolicinu i jesti je povremeno. Najbolje ju je jesti u sirovom stanju jer skuvana sargarepa ima vise skroba. Odlicno se uklapa u kombinaciji s tostiranim susamom.

Sastojci – kolicine po zelji:

  • susam/sezam
  • sargarepa/mrkva
  • ekstra devicansko maslinovo ulje (extra virgin olive oil)
  • jabukovo sirce ili limunov sok
  • sol
  • po zelji -1 cen belog luka/cesnjaka i malo senfa (bez secera)

Priprema:

Na laganoj vatri u tiganju na suvo proprziti susam. Paziti da ne potamni.

U teglicu sa poklopcem staviti maslinovo ulje, jabukovo sirce ili limunov sok, sol, po zelji malo senfa i izgnjecenog belog luka. Dobro izmuckati.

Naribati sargarepu i odmah posuti sa prelivom. Posuti s tostiranim susamom i promesati.

U kombinaciji sa LCHF chicken nuggets i salatom od sampinjona 🙂

biber-016

Salatu od sargarepe sam pravila prema ovom receptu 🙂

 

Advertisements