vecera-020

Aromaticni maslac sa pecenom bundevom mozete posluziti kao namaz na LCHF palacinkama, pecivu ili kao dodatak nekom desertu. Ako vam ostane pecene bundeve priprema je zaista brza.

Sastojci:

  • 125 grama neslanog maslaca/putra
  • 60 grama pirea od pecene bundeve
  • zacini po zelji – cimet, muskatni orascic, cardamom, allspice…
  • 1 kasika mlevenog eritritola ili stevie

Priprema:

Ostaviti maslac da se opusti na sobnoj temperaturi. Dodati izmiksanu pecenu bundevu, zacine po zelji i samleveni zasladjivac. Dobro izmesati pa staviti na pek papir, oblikovati kobasicu i uviti krajeve u suprotnim pravcima.

  • Pravila sam ga i tako da sam izmerila 6o grama od ovog deserta pre faze dodavanja maslaca. Onda se ne moraju posebno dodati zacini ni zasladjivac.

Aromaticni maslac se moze izrezati na kolutove i cuvati u zamrzivacu do 6 meseci, a u frizideru do 7 dana.

Pravljeno je prema ovoj ideji 🙂

 

Advertisements