img_3460

Jednostavna, fina i ukusna salata s majonezom. Zgodna za poneti na posao kao samostalno jelo uz neku salatu ili kao prilog pecenom mesu.

Sastojci – kolicina po zelji:

  • karfiol / cvjetaca
  • sunka
  • susam/sezam
  • kiseli krastavci
  • sol, biber
  • domaci majonez

Priprema:

Cvetove karfiola skuvati u posoljenoj vodi. Paziti da se ne prekuvaju. Procediti ih i ostaviti da se ohlade.

Susam propeci u tiganju na suvo na laganoj vatri. Krastavce i sunku iseci na sitne kockice.

U posudi pomesati kuvani karfiol, przeni susam, iseckane krastavce, sunku i dodati majonez do zeljene gustoce. Posoliti, pobiberiti i dobro izmesati da se cvetovi karfiola malo usitne. Ostaviti da se ohladi u frizideru.

Na blogu ima recept za domaci majonez sa sirovim jajima i verzija s kuvanim jajima.

Advertisements